Kalorielet - Æbler med marengslåg


Æbler med marengslåg

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
41,621590397.54%20%76%


IngredienserKommentar
4 Æbler Belle Boskop
150 g sukker
1 kop vand
50 g hasselnødder
4 spsk gyldne rosiner
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt allehånde
2 tsk vanilie
1 æggehvide.



Fremgangsmåde
Æblerne skrælles, og kernehuset fjernes med en kernehusudstikker.
Ovnen forvarmes til 180C.
Æblerne pocheres 20 min i 1 kop vand tilsat sukkeret og tages op med en hulske.
Kogelagen gemmes.
Hasselnødderne hakkes og blandes med rosiner, kanel, allehånde og vanillie.
Blandingen fyldes i æblerne, som sættes i et smurt ovnfast fad.
Æggehviden piskes stiv, og sukkerlagen tilsættes under piskning, til det bliver en blød marengsmasse.
Marengsmassen fyldes i en sprøjtepose og fordeles oven på de fyldte æbler.
Du kan også sætte marengsmassen på med en ske.
Til sidst sættes æblerne i ovnen i 20-25 min, til de er blevet lysebrune.

Print