Kalorielet - Frikadeller med tyttebærsauce


Frikadeller med tyttebærsauce

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
2900450


IngredienserKommentar
½ dl rasp
3/4 dl vand
500 g hakket oksekød(10%)
1 æg
½ spsk salt
2 knsp friskkværnet sort peber

Sauce:
1½ dl vand
1 spsk koncentreret kalvefond
½ spsk maizena
1 spsk tyttebærsyltetøj
½ tsk soya
salt
2 spsk kaffe- eller madlavningsfløde(13%)

Tibehør:
250 g små kartofler
100 g gulerødder
100 g broccoli i buketter
100 g blomkål i buketter
2 spsk tuyttebærsyltetøj


Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 250 grader. Bland rasp og vand i en stor skål. Lad det hvile i 5 min.
Tilsæt hakket kød, æg, salt og peber. Bland til en jævn fars. Dyp en spiseske i vand, form kødbollerne og læg dem efterhånden på en bageplade med papir. Når pladen er fuld, steges kødbollerne midt i ovnen ica 10 min.
De frikadeller der spises holdes varme under folie. Resten stilles i køleskab eller fryser.
Bland samtlige ingredienser til saucen i en kasserolle. Kog op mens der piskes og lad saucen syde i et par min.
Kog kartofler og gulerødder i ca 7 min i letsaltet vand. Læg blomkål og broccoli ved, og lad det dampe med yderligere min.
Server kartofler og grønt med kødboller, sauce og tyttebærsyltetøj.

Print