Kalorielet - Boeuf bourgignonne


Boeuf bourgignonne

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
40,761530382.532%18%50%


IngredienserKommentar
2 mellemstore løg i skiver
500 g magert oksekød i strimler
1½ spsk mel
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ tsk merian
½ tsk timian
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 laurbærblad
3 dl rødvin
2 dl bouillon
1 glas hele champignon
Evt. nogle fed hvidløg

Tilbehør:
Kartoffelmos af 600 g kogte kartofler, pisket op med ca 1 dl varm skummetmælk og smagt til med salt, peber og muskat.






Fremgangsmåde
Skivet løg og hvidløg svitses i lidt vand, til de er klare og lægges herefter på en tallerken.
Kødet brunes i lidt vand.
Mel og krydderier tilsættes.
Bouillon, puré og vin tilsættes.
Der røres godt rundt, og det hele simrer under låg 1½ time.
En halv time før retten er færdig tilsættes de gyldne løg og de sidste 10 min. hele champignoner.
Hvis retten er for tyk, tilsættes mere bouillon.

Print