Kalorielet - Karolines Lasagne


Karolines Lasagne

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
41,142115528.75


IngredienserKommentar
200 g friske pastella pastaplader
10 g smør (til formen)
20 g rasp

Kødsauce:
100 g hakket løg
400 g hakket oksekød 3-6%
1 stor dåse koncentreret tomatpuré
2 dl bouillon (vand + ½ terning)
1 tsk timian
½ tsk oregano
salt, peber

Bechamelsauce:
45 g mel
5 dl skummetmælk
1 dl kaffefløde 9%
150 g revet ost, letvægter 6%
salt, hvid peber, muskadt


Fremgangsmåde
Kødsauce:
Det hakkede løg klares i lidt vand i en gryde, kødet kommes ved og brunes. Tomatpuréen tilsættes sammen med krydderierne, og tilsidst bouillonen. Koges sammen under låg i ca 10 min.
Bechamelsauce:
Melen rystes sammen med lidt af mælken i en meljævner. Blandes med resten af mælken i en tykbundet gryde. Varmes op ved svag varme under konstant omrøring. Når saucen bliver godt tyk tilsættes fløde og ost, og der smages til med krydderier.

Smør et ovnfast fad i bunden med lidt smør. Læg lasagne, kødsovs og bechamelsovs lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drysses med rasp og gratineres i ovnen i 30 min. ved 200 grader.

Print