Kalorielet - Forloren kalkunhare


Forloren kalkunhare

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
40,751445361.25


IngredienserKommentar
400 g hakket kalkun
2½ dl. kogte kolde kartofler
125 g kalkunbacon (halvdelen klippet i små stykker)
1½ tsk. stødt enebær
1 dl. skummetmælk
1 æggehvide
1½ tsk. salt
1 spsk. sojasauce
2 spsk. majsmel
1½ spsk. ribsgele
4 dl bouillon (vand + 1 terning)

Tilbehør:
600 g kartofler


Fremgangsmåde
Bland det hakkede kød med de kogte kartofler, der er revet på den grove side af råkostjernet, samt det klippede kalkunbacon, mælk, æggehvide, krydderierne og majsmel.
Lad farsen trække ca. 10 min., inden du starter med at arbejde med det. Gør dine fingre fugtige med vand og form farsen til et aflangt brød, som kommes i en dyb slip let pande, der er smurt med 1 tsk. olie.
Haren pyntes med de sidste skiver kalkunbacon og brunes ved 225 grader ca 5 min. Der tilsættes 4 dl bouillon og 1 spsk. ribsgele.
Skru ned for varmen og lad retten simre ved 200 grader ca. 30 min. Lad farsen trække ca. 5 min. inden du skærer den ud.

Sauce:
Brug bouillonen fra stegen og spæd evt. med lidt mere bouillon, smag til med lidt gele og salt og peber og kom lidt kulør i. Jævn med en maizenablanding og smag til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler.

Print