Kalorielet - Pirogger med italiensk kødfyld


Pirogger med italiensk kødfyld

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
51,59275055022%22%56%


IngredienserKommentar
Dej:
50 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
8 dl hvedemel, ca. 500 g

Fyld:
500 g hakket svinekød 3-6%
½ spsk olie
8 soltørrede tomater
1-2 fed hvidløg
1 bakke frisk basilikum eller 1 spsk tørret
salt og peber
3 tomater



Fremgangsmåde
Gæres røres ud i lunkent vand. Olie, salt og halvdelen af melet tilsættes. Resten af melet røres i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast. Dejen æltes grundigt og stilles derefter til hævning, mens kødfyldet tilberedes.

Kom kødet i en gryde og steg det i ca. 8 minutter, til kødet er stegt. Hak soltørrede tomater, pillede hvidløg og basilikum meget fint og rør det med salt, peber og olie. Kom massen i det stegte kød.

Skyl tomaterne og skær dem i tynde skiver. Del dejen i 10 lige store stykker. Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken. Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til.

Fordel kødfyldet ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten. Læg 2 tomatskiver på hver. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel.
Piroggerne pensles med sammenpisket æg eller mælk. Bag piroggerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne. Hvis ovnen er varm, skal de kun bage i 10-12 minutter.

Print