Kalorielet - Farsret med kartofler


Farsret med kartofler

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
20,81965482.5


IngredienserKommentar
Fars:
200 gram magert, hakket svinekød, fx skinkekød
1 spsk. hvedemel
1 æg (str. mellem)
1 hakket zittauerløg (ca. 50 gram)
2 knuste fed hvidløg
1/2 tsk. ostindisk karry
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/2 dl skummetmælk

Kartofler:
400 gram store kartofler i tern
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 tomater i skiver (ca. 200 gram)
1/2 tsk. tørret basilikum
1 æg (str. mellem)
1 1/2 dl skummetmælk



Fremgangsmåde
Fars: Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca. 1/2 time.

Kartofler: Læg kartoflerne i kanten af en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten midt i ovnen
Bagetid: 55 min. ved 200 grader.

Print