Kalorielet - Amerikansk farsbrød


Amerikansk farsbrød

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
41,21740435


IngredienserKommentar
250 g hakket oksekød 3-6%
250 g hakket svinekød 3-6%
1 tsk salt
1 knsp peber
1 tsk salvie
100 g revet gulerod
1 finthakkede løg
2 spsk hakket persille
½ dl skummetmælk
1 fed presset hvidløg
½ dl rasp
2 spsk koncentreret tomatpuré
15 g smeltet smør

Sauce:
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. mørk farin
3 spsk. vand
2 spsk. eddike
2 tsk. sennep

Tilbehør:
800 g kartofler
Kan evt. pyntes med et par skiver kalkunbacon.





Fremgangsmåde
Ælt kødet med alle ingredienser, undtagen tomatpuré, smør og rasp.
Farsen formes til et brød i et ildfast fad. Smøren smeltes og blandes med tomatpuréen som smøres på brødet. Drysses med rasp.

Ingredienserne til saucen koges op og hældes ved brødet.
Når farsbrødet er brunet hældes ca 2 dl vand ved. Bages ca en time ved 175 grader.

Når brødet er færdigt hældes skysaucen i en lille gryde. Koges op, smages til og jævnes med lidt maizena eller meljævning.
-Hvis der ønskes mere sauce spædes der til med mere vand.

Serveres med kogte kartofler.

Print