Kalorielet - Kartoffelfad med hakket oksekød


Kartoffelfad med hakket oksekød

- indsendt af: Lene

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
40,861573393.2519%21%60%


IngredienserKommentar
400 g hakket oksekød 3-6%
1 løg
2 gulerødder
800 g kartofler
2 spsk. Maizenamel
3 dl skummetmælk
50 g revet ost letvægter 6%
salt og peber
revet muskatnød
1 tsk. olie (til smøring af fad).





Fremgangsmåde
Brun kødet i en gryde uden at tilsætte ekstra fedtstof.
Tilsæt hakket løg og revet gulerod.
Krydr med salt og peber.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Fordel kartoflerne i et stor smurt ildfast fad og hæld kødet over.

Rør maizenamel sammen med 1 dl mælk i en gryde.
Tilsæt resten af mælken og varm saucen igennem.
Tilsæt osten og lad den smelte i saucen.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Hæld ostesaucen over kartoflerne og kødet og ryst fadet, så kartofler, kød og ostesauce blandes.
Stil fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.

Print