Kalorielet - Syltetøj, Bær


Syltetøj, Bær

- indsendt af: PeterNielsen

AntalKalorietalKalorierKal. pr. Per.ProteinerFedtKulhydrater
0?


IngredienserKommentar
400g frosne bær
½-1 dl vand
¾ tsk rød melatin
1 tsk sukker eller hermesetasdrys
Mængden af syltetøj svarer til 8-12 rugbrødsmadder.


Fremgangsmåde
De frosne bær hældes i en plastskål, og tør op i ca. 4 timer.
Når bærrene er optøede og bløde i konsistensen, tømmes skålens indhold i en gryde. Sukker og melatin blandes i et tørt glas for sig selv.
Bærrene bringes i kog, hvorpå vandet tilføres. Det koger stille i fem-seks minutter under omrøring. Så røres sukker-melatin blandingen ud i den kogende frugtmos, og derefter koger det i 2 minutter. Så hældes syltetøjet i en bøtte og stilles koldt.
I tiden efter at man har hældt det på bøtten, skal man røre i det, så det ikke bliver helt stift.
Følg evt vejledning på melatin posen.
Kan evt serveres i en skål, hvis det skal se pænt ud.

Print