Det er en god ide at erhverve sig:
- et måleskesæt (gerne i rustfrit stål)
- digital køkkenvægt
Måleenheder:
- en spiseske - spsk. = 15 ml
- en teskefuld - tsk. = 5 ml
Udsnit af hverdagsmaden
Mejeriprodukter:
- et almindeligt glas mælk svarer til 2 dl og vejer 200 g
- en dl surmælk vejer 100g
- en spsk. smør eller margarine vejer 15g
- en tsk. smør eller margarine vejer 5g
- en spsk. fromage frais eller mini fraiche vejer 15g
- en tsk. fromage frais eller mini fraiche vejer 5g
- en skive ost vejer 50g
Olie
- en spsk. olie vejer 15g
- en tsk. olie vejer 5g
Vin
- et glas vin svarer til 1,5dl og vejer 150g
Frugt
- æble 130g
- pære 130g
- appelsin 140g
- banan 140g
- tørret abrikos 7g
- sveske 7g
Grønt
- peberfrugt 175g
- tomat 80g
- gulerod 80g
- et stykke agurk - ca. 10 cm - 100g
- begge hænder fulde af salat 100g
Brød
- en skive rugbrød 40g
- en skive toastbrød 40g
Gryn
Fjerkræ
- 1 stk. kyllingebryst/kyllingefillet 100g
Kød
- en frikadelle bør veje 30g
- en hakkebøf/karbonade/krebinet bør veje 125g
- til gullash eller anden sammenkogt ret med kød beregnes der 100g kød pr. person
- til kødsauce beregnes der 100g kød pr. person
Fisk
- en portion mager fisk bør veje 150g
- en portion fed fisk (makrel, sild, laks) bør maks veje mellem 75 og 100g
|