Dagens måltider bør fordeles på 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider:
- morgenmad (hovedmåltid)
- formiddagssnack (mellemmåltid)
- frokost (hovedmåltid)
- eftermiddagssnack (mellemmåltid)
- det varme aftensmad (hovedmåltid)
Man kan evt. supplere med et sidste måltid, en aftensnack. Dette måltid børe være let og specielt fedtfattigt.
Hvis vi kigger på en gennemsnitsdagskost på 2.200 kcal, så vil det være godt at fordele det således:
- morgenmad - 500 kcal
- formiddagssnacn - 200 kcal
- frokost - 600 kcal
- eftermiddagssnack - 200 kcal
- det varme aftensmåltid - 700 kcal
Der er mange eksempler på, at man, når man kostomlægger og tilegner sig gode motionsvaner, med vægttab for øje, bliver mæt og taber sig godt på 1.800 kcal, fordelt således:
- morgenmad - 500 kcal
- formiddagssnacn - 150 kcal
- frokost - 500 kcal
- eftermiddagssnack - 150 kcal
- det varme aftensmåltid - 500 kcal
Drikke
Drik rigeligt - op til 2 liter vand om dagen. Herudover:
- Kaffe i begrænset omfang
- Sort og grøn te. Te indeholder antioxidanter
- En halv liter mælk om dagen(indgår i kalorieregnskabet)
- Frugtjuice (indgår i kalorieregnskabet)
- Begræns de søde drikke. De fylder op for al mulig anden god mad
- Drig evt. light. Det diskuteres meget hvorvidt det er godt eller ej, men de veldokumenterede ernæringsundersøgelser, der foreligger, taler ikke rigtigt imod. Det er mere et spørgsmål om mad-etik og smag.
|