Du er her : Forside : Bagværk : Fiberbrød | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
15 | 1,99 | 3525 | 235 |
Ingredienser | Kommentar |
25 g gær 2 dl. kærnemælk 6 dl. vand 1 spsk. salt 2 spsk. farin 200 g hvedeklid 50 g hørfrø 650 g hvedemel |
Kalorietallet kan bruges til at regne ud hvor mange kalorier der er i en skive brød. Når du har skåret en skive brød, vejer du den, ganger vægten i gram med kalorietallet, og du har det samlede kalorieindtag i brødet. |
Fremgangsmåde |
Gæren udrøres i lidt vand. Når gæren er opløst tilsættes resten af vandet kærnemælken sammen med salt, farin, hørfrø og hvedeklid. Røres samme og står tildækket ca. 2 timer. Herefter røres hvedemel i dejen, som æltes godt igennem og hæver på et køligt sted til næste dag. Dejen fordeles i 2 smurte forme og efterhæver i 2 ? 3 timer på et lunt sted. Bages ved 200 gr. i ca. 30 ? 40 minutter. |