Du er her : Forside : Dessert : Æbler med marengslåg | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 1,62 | 1590 | 398 | 4% | 20% | 76% |
Ingredienser | Kommentar |
4 Æbler Belle Boskop 150 g sukker 1 kop vand 50 g hasselnødder 4 spsk gyldne rosiner 1 tsk stødt kanel 1 tsk stødt allehånde 2 tsk vanilie 1 æggehvide. |
Fremgangsmåde |
Æblerne skrælles, og kernehuset fjernes med en kernehusudstikker. Ovnen forvarmes til 180C. Æblerne pocheres 20 min i 1 kop vand tilsat sukkeret og tages op med en hulske. Kogelagen gemmes. Hasselnødderne hakkes og blandes med rosiner, kanel, allehånde og vanillie. Blandingen fyldes i æblerne, som sættes i et smurt ovnfast fad. Æggehviden piskes stiv, og sukkerlagen tilsættes under piskning, til det bliver en blød marengsmasse. Marengsmassen fyldes i en sprøjtepose og fordeles oven på de fyldte æbler. Du kan også sætte marengsmassen på med en ske. Til sidst sættes æblerne i ovnen i 20-25 min, til de er blevet lysebrune. |