Du er her : Forside : Hovedret : Oksekød : Frikadeller med tyttebærsauce | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
2 | 900 | 450 |
Ingredienser | Kommentar |
½ dl rasp 3/4 dl vand 500 g hakket oksekød(10%) 1 æg ½ spsk salt 2 knsp friskkværnet sort peber Sauce: 1½ dl vand 1 spsk koncentreret kalvefond ½ spsk maizena 1 spsk tyttebærsyltetøj ½ tsk soya salt 2 spsk kaffe- eller madlavningsfløde(13%) Tibehør: 250 g små kartofler 100 g gulerødder 100 g broccoli i buketter 100 g blomkål i buketter 2 spsk tuyttebærsyltetøj |
Fremgangsmåde |
Tænd ovnen på 250 grader. Bland rasp og vand i en stor skål. Lad det hvile i 5 min. Tilsæt hakket kød, æg, salt og peber. Bland til en jævn fars. Dyp en spiseske i vand, form kødbollerne og læg dem efterhånden på en bageplade med papir. Når pladen er fuld, steges kødbollerne midt i ovnen ica 10 min. De frikadeller der spises holdes varme under folie. Resten stilles i køleskab eller fryser. Bland samtlige ingredienser til saucen i en kasserolle. Kog op mens der piskes og lad saucen syde i et par min. Kog kartofler og gulerødder i ca 7 min i letsaltet vand. Læg blomkål og broccoli ved, og lad det dampe med yderligere min. Server kartofler og grønt med kødboller, sauce og tyttebærsyltetøj. |