Du er her : Forside : Hovedret : Oksekød : Boeuf bourgignonne | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 0,76 | 1530 | 383 | 32% | 18% | 50% |
Ingredienser | Kommentar |
2 mellemstore løg i skiver 500 g magert oksekød i strimler 1½ spsk mel 2 spsk koncentreret tomatpuré ½ tsk merian ½ tsk timian 1½ tsk salt ½ tsk peber 1 laurbærblad 3 dl rødvin 2 dl bouillon 1 glas hele champignon Evt. nogle fed hvidløg Tilbehør: Kartoffelmos af 600 g kogte kartofler, pisket op med ca 1 dl varm skummetmælk og smagt til med salt, peber og muskat. |
|
Fremgangsmåde |
Skivet løg og hvidløg svitses i lidt vand, til de er klare og lægges herefter på en tallerken. Kødet brunes i lidt vand. Mel og krydderier tilsættes. Bouillon, puré og vin tilsættes. Der røres godt rundt, og det hele simrer under låg 1½ time. En halv time før retten er færdig tilsættes de gyldne løg og de sidste 10 min. hele champignoner. Hvis retten er for tyk, tilsættes mere bouillon. |