Du er her : Forside : Hovedret : Oksekød : Karolines Lasagne | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 1,14 | 2115 | 529 |
Ingredienser | Kommentar |
200 g friske pastella pastaplader 10 g smør (til formen) 20 g rasp Kødsauce: 100 g hakket løg 400 g hakket oksekød 3-6% 1 stor dåse koncentreret tomatpuré 2 dl bouillon (vand + ½ terning) 1 tsk timian ½ tsk oregano salt, peber Bechamelsauce: 45 g mel 5 dl skummetmælk 1 dl kaffefløde 9% 150 g revet ost, letvægter 6% salt, hvid peber, muskadt |
Fremgangsmåde |
Kødsauce: Det hakkede løg klares i lidt vand i en gryde, kødet kommes ved og brunes. Tomatpuréen tilsættes sammen med krydderierne, og tilsidst bouillonen. Koges sammen under låg i ca 10 min. Bechamelsauce: Melen rystes sammen med lidt af mælken i en meljævner. Blandes med resten af mælken i en tykbundet gryde. Varmes op ved svag varme under konstant omrøring. Når saucen bliver godt tyk tilsættes fløde og ost, og der smages til med krydderier. Smør et ovnfast fad i bunden med lidt smør. Læg lasagne, kødsovs og bechamelsovs lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drysses med rasp og gratineres i ovnen i 30 min. ved 200 grader. |