Du er her : Forside : Hovedret : Svinekød : Ovnbagt kødgratin med kartofler | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 0,91 | 1650 | 413 | 25% | 29% | 46% |
Ingredienser | Kommentar |
400 g hakket svinekød 3-6% 2 skiver franskbrød, opblødt i vand 2 tsk salt og lidt friskkværnet peber 3 tsk paprika 800 g kartofler Ca 4 dl grøntsagsbouillon 1 dl fløde 9% 3 spsk maizena til jævning |
Fremgangsmåde |
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. Kødet røres grundigt til en fars med det opblødte franskbrød, paprika, salt og peber. Fløden røres op med maizena til en jævning. Kartofler kommes i et ovnfast fad . Jævningen hældes over. Farsen lægges i et jævnt lag, som et låg over kartoflerne. Bouillonen hældes over og fadet sættes i en kold ovn. Ovnen tændes til 180 grader (varmluft) og 200 grader i almindelig ovn. Retten skal have 1 1/4 time i ovnen, med slukket ovn det sidste kvarter. |