Du er her : Forside : Hovedret : Svinekød : Amerikansk farsbrød | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 1,2 | 1740 | 435 |
Ingredienser | Kommentar |
250 g hakket oksekød 3-6% 250 g hakket svinekød 3-6% 1 tsk salt 1 knsp peber 1 tsk salvie 100 g revet gulerod 1 finthakkede løg 2 spsk hakket persille ½ dl skummetmælk 1 fed presset hvidløg ½ dl rasp 2 spsk koncentreret tomatpuré 15 g smeltet smør Sauce: 2 spsk. tomatpuré 1 spsk. mørk farin 3 spsk. vand 2 spsk. eddike 2 tsk. sennep Tilbehør: 800 g kartofler |
Kan evt. pyntes med et par skiver kalkunbacon. |
Fremgangsmåde |
Ælt kødet med alle ingredienser, undtagen tomatpuré, smør og rasp. Farsen formes til et brød i et ildfast fad. Smøren smeltes og blandes med tomatpuréen som smøres på brødet. Drysses med rasp. Ingredienserne til saucen koges op og hældes ved brødet. Når farsbrødet er brunet hældes ca 2 dl vand ved. Bages ca en time ved 175 grader. Når brødet er færdigt hældes skysaucen i en lille gryde. Koges op, smages til og jævnes med lidt maizena eller meljævning. -Hvis der ønskes mere sauce spædes der til med mere vand. Serveres med kogte kartofler. |