Du er her : Forside : Hovedret : Oksekød : Kartoffelfad med hakket oksekød | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 0,86 | 1573 | 393 | 19% | 21% | 60% |
Ingredienser | Kommentar |
400 g hakket oksekød 3-6% 1 løg 2 gulerødder 800 g kartofler 2 spsk. Maizenamel 3 dl skummetmælk 50 g revet ost letvægter 6% salt og peber revet muskatnød 1 tsk. olie (til smøring af fad). |
Fremgangsmåde |
Brun kødet i en gryde uden at tilsætte ekstra fedtstof. Tilsæt hakket løg og revet gulerod. Krydr med salt og peber. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Fordel kartoflerne i et stor smurt ildfast fad og hæld kødet over. Rør maizenamel sammen med 1 dl mælk i en gryde. Tilsæt resten af mælken og varm saucen igennem. Tilsæt osten og lad den smelte i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød. Hæld ostesaucen over kartoflerne og kødet og ryst fadet, så kartofler, kød og ostesauce blandes. Stil fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min. |