Du er her : Forside : Hovedret : Oksekød : Shepherds pie | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 0,75 | 1450 | 363 |
Ingredienser | Kommentar |
400 g hakket oksekød 3-6% 2 løg (150 g) 3 fed hvidløg 3 dl bouillon 1 ds koncentreret tomatpure (70g) 1 spsk worchestershiresovs 1-2 tsk vineddike salt cayennepeber timian 800 g kartofler 1½ dl kogende skummetmælk salt, peber 50 g reven ost, Letvægter 6% |
Fremgangsmåde |
Pil og hak løgene. Brun kødet i lidt vand i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpure, worchestrshiresovs, vineddike, salt, cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen i 8-10 min. Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem og pisk mælk i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et fad og dæk med kartoffelmossen. Stil fadet i oven 35-40 min. ved 200 grader til retten er gennemvarm og overfladen er gylden. |