Du er her : Forside : Tilbehør : Syltetøj, Bær | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
0 | ? |
Ingredienser | Kommentar |
400g frosne bær ½-1 dl vand ¾ tsk rød melatin 1 tsk sukker eller hermesetasdrys |
Mængden af syltetøj svarer til 8-12 rugbrødsmadder. |
Fremgangsmåde |
De frosne bær hældes i en plastskål, og tør op i ca. 4 timer. Når bærrene er optøede og bløde i konsistensen, tømmes skålens indhold i en gryde. Sukker og melatin blandes i et tørt glas for sig selv. Bærrene bringes i kog, hvorpå vandet tilføres. Det koger stille i fem-seks minutter under omrøring. Så røres sukker-melatin blandingen ud i den kogende frugtmos, og derefter koger det i 2 minutter. Så hældes syltetøjet i en bøtte og stilles koldt. I tiden efter at man har hældt det på bøtten, skal man røre i det, så det ikke bliver helt stift. Følg evt vejledning på melatin posen. Kan evt serveres i en skål, hvis det skal se pænt ud. |